Schooldiëtiste

Maak kennis met de schooldiëtist*

De Vreewijkschool vindt het belangrijk dat kinderen lekker kunnen rennen en spelen. Daarom doen zij al een tijdje mee met het project Lekker Fit! Kinderen in groep 3 t/m 8 krijgen extra gymles en maken kennis met allerlei sporten. Ook doen kinderen elk jaar de Fittest op school. In deze actieve test wordt gekeken hoe fit uw kind is. De uitslag ontvangt u van de school samen met het schoolrapport.

Ook dit jaar heeft de Vreewijkschool in het kader van het project Lekker Fit!, een eigen schooldiëtist.
De naam van onze schooldiëtist is Laura van der Linden. Eenmaal per maand is zij op maandagmiddag te vinden op school.

Wat doet de schooldietist?
Een schooldiëtist weet alles over goede voeding. Is uw kind volgens de fittest vermoedelijk te zwaar? Dan krijgt u een persoonlijke uitnodiging om met uw kind op school langs te komen bij Laura van der Linden. Zij bekijkt of uw kind een gezond gewicht heeft en stelt zo nodig samen met u een plan op. Uw kind krijgt géén dieet en het gaat niet om afvallen! U kunt met al uw vragen bij haar terecht. Bijvoorbeeld als uw kind niet wil ontbijten of u weet niet hoeveel uw kind per dag nodig heeft.
Natuurlijk mag u ook op eigen initiatief bij de diëtist langskomen wanneer u vragen heeft.

Het gesprek bij de diëtist vindt gewoon op school plaats en kost u niets.

Heeft u nog vragen over de schooldiëtist? Dan kunt u op school contact opnemen met Addy van Anraad.
Samen met ú houden we de kinderen lekker fit!

* De schooldiëtist is een initiatief van GGD Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met de dienst Sport en Recreatie en Jeugd Onderwijs en Samenleving