Handige links
Hieronder volgen een paar handige links om thuis te oefenen op verschillende dingen.
Klik op de blauwe woorden en dan kom je vanzelf op de goede site terecht.

Onderbouw
Lezen
In groep 3 werken wij met de methode Veilig Leren Lezen. Op de site van de methode is een uitgebreid onderdeel voor ouders. Voor kinderen zijn er per kern een paar oefeningen gemaakt.
Als je op onderstaande link klikt, word je meteen doorgelinkt naar de spelletjes.
spelletjes bij Veilig Leren Lezen
Snel woorden leren lezen
Via onderstaande link kan geoefend worden met het snel lezen van woordjes. Er zijn verschillende niveaus en snelheden.
woorden flitsen
Rekenen in groep 3
Hieronder volgt een link over rekenen in groep 3. De link verwijst naar een site die informatie geeft over het rekenen in groep 3: wat komt er aan bod in groep 3 en hoe kan je je kind het beste helpen?
Rekenen in groep 3

Bovenbouw:
Topografie
Wil je thuis oefenen op je topografie?
Dan is de volgende site heel handig:
topografie
Ook op de volgende site kan je topografie oefenen:
topografie oefenen
En nog eentje, waarbij je je eerst wel even gratis moet registreren.
oefenen topografie

taal
Oefeningen met de persoonsvorm kan je vinden als je op de volgende link klikt:
persoonsvorm oefenen

Spelling en Engels
Wil je moeilijke woorden thuis oefenen?
Meld je dan gratis aan bij de site hieronder genoemd. Je voert zelf je woorden in en start dan het overhoorprogramma. Je kan dit programma ook gebruiken om Engelse woorden te oefenen.
overhoorprogramma

Wil je werkwoordspelling oefenen? Hieronder staat een link met diverse oefeningen voor werkwoordspelling.
werkwoordspelling

En hieronder nog een goede site met oefeningen voor werkwoordspelling. De oefeningen zijn geschikt voor kinderen in groep 7 en 8.
werkwoordspelling oefenen

Verder is er een heel goed programma dat Bloon heet. Op school maken we er veel gebruik van. Via een emailadres kan er een account gemaakt worden en kunnen er woordlijsten aangemaakt worden. Dit kunnen zelf gemaakte lijsten zijn of lijsten van bestaande taalmethodes.
Door te klikken op de volgende link kom je bij Bloon
Bloon

Wereldoriëntatie
Hieronder een link naar een onlangs vernieuwde website. Op deze site vind je naast gratis rekenoefeningen om thuis te doen ook video's met uitleg en tips. Ook verschijnen er regelmatig blogs over leuke èn leerzame uitjes voor ouders en hun kinderen zoals over het Archeon en Museum Het Prinsenhof.
Wijzer

Eindtoets groep 8
Als je wilt oefenen voor de Eindtoets dan zijn onderstaande sites heel goed. Je kan van alles oefenen: studievaardigheden, begrijpend lezen enz.
Echte aanraders!
citotrainer

Onder- en bovenbouw
Rekenen
Rekenweb is een zeer uitgebreide site met rekenspelletjes voor zowel de onderbouw als de bovenbouw.
rekenweb
Rekenen
Een site vol met rekenspelletjes, bijvoorbeeld om tafels te oefenen en je kunt ook veel spelletjes met andere rekensommen spelen zoals plus-, min-, deel- en keersommen. Er zijn makkelijke rekenspelletjes voor kinderen die net zijn begonnen met rekenen, zoals cijfers zoeken en memory, maar ook moeilijke
spelletjes zoals Sudoku en mahjong.
rekenspelletjes

Via onderstaande link kunnen er per groep oefenboekjes worden gedownload en geprint. De boekjes kunnen gebruikt worden om extra te oefenen thuis. Bij elk boekje staan de antwoorden achterin.
Oefenboekjes rekenen
Via dezelfde site kunnen ook oefenbladen voor redactiesommen (verhaaltjessommen) worden gedownloaded. Er zijn oefenbladen voor groep 3 tot en met 8.
Klik voor verhaaltjessommen op onderstaande link:
Redactiesommen

Tafels oefenen
Wil je tafels oefenen? Dan kan je dat doen op de volgende site:
Tafels oefenen
Hieronder volgt nog een link naar een site waar geoefend kan worden met tafels:

Klokkijken
Op deze site kun je op verschillende manieren oefenen met klokkijken. Ook digitale tijden worden geoefend.
Klokkijken oefenen

Woordjes lezen oefenen
Via de volgende link kan er thuis voor het lezen van woordjes worden geoefend: Woordentrainer
Het is een leuke en handige site met veel variatie.
Zowel de sterke- als de zwakke lezers komen hier aan bod. Er zijn 9 niveaus en de kinderen kunnen zelf hun tempo bepalen (3 leesnelheden).

Als u vanwege bijzondere omstandigheden extra kosten moet maken die u niet van uw inkomen kunt betalen, dan kunt u een vergoeding aanvragen voor die kosten.

U kunt bijzondere bijstand aanvragen als:
- uw inkomen te laag is om de kosten zelf te kunnen betalen;
- u geen of maar heel weinig vermogen heeft;
- de kosten echt noodzakelijk zijn;
- u de kosten op geen enkele andere manier vergoed kan krijgen;
- u geen verzekering heeft kunnen afsluiten voor de kosten.

Hoeveel bijzondere bijstand u ontvangt hangt af van:
- de hoogte van uw inkomen;
- uw vermogen;
- bijzondere uitgaven zoals onderhoudsverplichtingen voor uw (ex-)echtgenote en kinderen, kosten van de studie of opleiding van uw kinderen of AWBZ-bijdragen.

aanvraag bijzondere bijstand

Stichting Meedoen
Meedoen in Rotterdam helpt kinderen van 4 tot 18 jaar van ouders die een inkomen hebben van maximaal 120% van de geldende bijstandsnorm (€ 1375,- netto voor alleenstaande ouders en € 1550,-voor twee-ouder gezinnen). Ook huishoudens met een hoger inkomen die zijn toegelaten tot een schuldsaneringstraject van de Kredietbank kunnen een aanvraag bij ons indienen. Juist voor deze huishoudens en hun schoolgaande kinderen kan Meedoen in Rotterdam een welkome ondersteuning bieden.

U kunt een aanvraag indienen voor:
•sportclub
•kunstzinnige vorming (muziek/dans/toneel)
•fiets (éénmalig per kind, voor kinderen op voortgezet onderwijs)
•tweedehands computer (één per gezin met kinderen vanaf groep 8 )
•zwemlessen vanaf 5 jaar en voor maximaal 2 jaar
•Scouting

Klik voor meer informatie op de volgende link: Meedoen in Rotterdam